Aika on vierähtänyt nukke- ja nukkekotiaskareissa, joten muu käsityörintama on elänyt säästöliekillä.

Minultahan hieroja kielsi pari vuotta sitten kutomisen - tai tarjoilijan työn, jotta saataisiin hartiaseutu kuntoon. Siispä piti harjoittaa muulla alueella tuota luovaa askartelua, koska ei näillä kutomisilla vuokria maksella. Viime keväänä sainkin suoritettua turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnon ja sen myötä tein päätöksen jättää tarjoilijan työt nuoremmille. No, edelleenkin teen joskus keikkaluonteisesti tarjoilijanhommia, valitettavasti keikkarintamalla työt ovat vähentyneet melkoisesti eikä laskupinoni paljoa kysele töistä joilla rahat on tienattu.

Syyssiivous kaapissani toi eteeni laatikollisen keränloppuja ja siitähän se puikkojen viuhuttelu taas alkoikin. Ensin piti vähentää kerien lukumäärää, joten perinteisten tossujen tekoon siis.

Tossuja on toki nyt valmiina enemmänkin kuin nämä kuusi paria. Ja lisäähän tulee jatkuvasti. Mutta kuten suutarin lapsilla: itse vedän yöksi viime jouluksi lahjaksi saamani bambusukat, kun ei koskaan ole jäänyt yhtäkään tossuparia ilman kotia. Mutta lämpöiset ne bambusukatkin on. :-D