Televisiossa on "Neulontakerho" -niminen ohjelma ja kerran ehdin sitä katsomaan ja siellä neuvottiin vinoneuleen tekoa. En ollut koskaan kuullut mokomasta ja päätin siis seurata mistä oikein onkaan kyse ja pitihän tuota itsekin kokeilla.

Siinä siis valmiit vaatteet työkaverini pienelle pojalle.

Pätkävärjätty Novitan "Puro"-lanka ja vinoneule saivat aikaan - ainakin minun mielestä - yksinkertaisista suorista kappaleista hienot vauvan vaatteet.

Vinoneule aloitetaan suoran kappaleen kulmasta. Luodaan 3 silmukkaa, neulotaan aina oikeaa. Jotta kappaleesta saadaan suorakulmio, lisätään oikean puolen kerroksilla molemmissa reunoissa yhdet silmukat, lisäys kannattaa tehdä neulomalla viimeistä edellinen (kerroksen alussa toinen silmukka) molemmista reunoistaan. Kun kappaleen leveys tai korkeus on sopiva, kavennetaan - taas oikean puolen kerroksilla - alussa toinen ja kolmas silmukka yhteen neuloen ja lopussa kolmanneksi ja toiseksi viimeisimmät silmukat yhteen neuloen. Kun lopulta jäljellä on kolme silmukkaa, ne päätetään kerralla. Helppoa vai mitä?

Nutun selkäkappaleen tein tarkoituksella kahdesta kappaleesta, jotta sain sinne symmetrisen kuvion. Kuten kuvasta näkyy, tein hihoihin pienet levennykset.

Myssy on tehty yhtenä kappaleena.....

Mitoista sen verran, että kokonaispituus on lapsen pään ympärysmitta. Kuvassa myssyn etuosa on vasemmalla. Myssy on neulottu ihan tavallisella aina oikealla neuleella. Aloitussilmukat saadaan mitasta lapsen takaraivosta korvalle. Kuvan ensimmäinen "väkänen" vasemmalle on korvaläppä. Työhän etenee kun oikean puolen kerroksella alussa toinen ja kolmas silmukka neulotaan yhteen ja kerroksen lopussa toiseksi viimeinen silmukka neulotaan kahdesti.

Korvalta aloitetaan kerroksen alussa lisääminen ja kerroksen lopussa kaventaminen lähtötilanteeseen asti. Otsaa varten tehdään pienempi "väkänen" samoin kuin korvalle, voi neuloa muutaman kerroksen suoraa ennen "väkäsen" takaisin kääntämistä. Toinen puoli neulotaan pelikuvaksi. Myssy viimeistellään ompelemalla oikealta puolelta olevat sisennykset. Ja korvaläppiin nyörit.

Neuvoinkohan myssyn tekoa riittävän vaikeasti :-D