Olen tässä kovasti tehnyt käsitöitä, vaikka olenkin työkiireiltäni ollut estynyt niitä tänne päivittämään. Mutta uudenvuoden lupauksena, päivitänpä nyt kaikki blogini uudellen vuodelle viimeinkin :-)

Tein joskus kesäkäsityönä, muistaakseni 2009, itselleni kalastajalangasta päiväpeiton, ja päätin virkata molemmille lapsillenikin päiväpeitot. Tyttäreni tosin oli sitä mieltä, että makuuhuoneessa on ovi siksi, ettei tarvitse pedata petiään. Mutta jos vaikka joskus tulee aika, etten enää voikaan virkata, niin teenpä nyt kumminkin, päätin viime keväänä. Ensin oli tietysti mallin etsinnän vaikeus. Tyttäreni kohdalla se ei ollut vaikeaa, olen hänelle aina hankkinut kaikennäköisiä enkelijuttuja, hän kun on tavallaan ollut minulle se jouluenkeli, hän syntyi joulun alla.

Vasemmalla on kuva jonka löysin. Oikealla mallipiirros millimetripaperilla jonka mukaan alkoi virkkaaminen. Toisin kuin yleensä päiväpeitot virkataan palasista tai suikaleista, jotka sitten yhdistetään toisiinsa. Niitä on helppo tehdä vaikka bussi- tai junamatkoilla. Mutta tämä malli olikin yksi iso työ, jonka kuljettaminen esimerkiksi työmatkoilla oli haasteellista.

Ja tältä näytti kuva sitten virkattuna. Reunukset olivat pääosiltaan pelkkää ruutua.

En ole tyttäreni kommentteja peitosta kuullut, hän sai sen yhdistettynä joulu- ja syntymäpäivälahjana. Kokoa peitolle tuli 160x200 kokoiseen sänkyyn.